Waarom is Heuvelrug Triathlon #DeGroenste triathlon van Nederland

heuvelrug-triathlon-event - Heuvelrug Triathlon Kwart afstand 1 1021x423 - Waarom is Heuvelrug Triathlon #DeGroenste triathlon van Nederland -

Missie / Visie

Triathlon is een sport die alles van je vraagt. Wanneer je lichaam zijn twijfels heeft over de wat je aan het doen bent, werkt het het best om je focus naar buiten te verleggen. De prachtige omgeving van het Nationaal Park de Utrechtse Heuvelrug helpt je door de zwaarste momenten heen. We zijn trots op deze omgeving en willen die samen mooi houden. Zo ontstond #DeGroenste.

Een Groene Race

In de Heuvelrug Triathlon draait het niet alleen om de race, maar ook om de natuur. We willen de groenste triathlon van Nederland zijn. Afval achterlaten mag niet en we gebruiken zo min mogelijk plastic. Deelnemers moeten hun eigen badmuts meenemen, en we moedigen carpoolen en openbaar vervoer aan. We vragen aan de deelnemers om een donatie aan het Nationaal Park te doen.

Hoe laat je dan #DeGroenste

Wat ging goed?

Het parcours was brandschoon, en we gebruikten duurzaam materiaal zoals composteerbare bekers.

We hadden genoeg oude badmutsen voor iedereen en de houten medailles waren een mooie, groene herinnering.

Wat kan beter?

We blijven leren en verbeteren. Zo willen we meer groene sponsoring en kijken hoe we in verband met de veiligheid groenere keuzes kunnen maken dan vorig jaar. Ook willen we de communicatie verbeteren van de beslissingen die we genomen hebben. Sommige beslissingen lijken niet groen (de bekkertjes van vorig jaar) maar waren ze wel (ze waren composteerbaar).

Samenwerking met het Nationaal Park

Veel deelnemers hebben ook een vrijwillige bijdrage gedaan, en we zijn blij met deze positieve reacties.

#DeGroenste voor 2023

De Heuvelrug Triathlon nodigt je uit om sportief te genieten en onze prachtige wereld te beschermen. We gaan verder dan een gewone race. Doe mee en wees de beste die je kunt zijn. Zo proberen we dit jaar door veel meer te gaan meten, te kijken hoe we nog groener kunnen worden. Meten van ons afval, meten van de kms die we maken.

Naast meten is informeren ook een belangrijk speerpunt. Informeren van deelnemers hoe ze met het openbaar vervoer kunnen komen. Informeren van deelnemers hoe ze ‘groen sportdrank’, groene energie voeding kunnen maken. En we hopen deelnemers ook te informeren over de staat van de natuur, wat betekent thema’s als droogte / stikstof nu voor het gebied waar je aan het sporten bent.

We gaan door onze materialenlijst heen om te kijken of we nu of volgend jaar betere keuzes / groenere keuzes kunnen maken.

Ook dit jaar zullen we onder druk van tijd / veiligheid / hygiene keuzes maken die minder groen zijn dan we hopen. Maar denk met ons mee, geef de feedback want met jullie hulp komen ok wij verder!

Kijk voor meer info op UHTT.nl/heuvelrug-triathlon-wedstrijd en beleef een sportieve en duurzame dag in Maarn!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *