Volg en moedig Jacomina aan tijdens haar ‘Stedentrip XL’: een triathlon van Londen naar Parijs

persoonlijke-ervaringen - StedentripXL Arch 2 ArcJacomina jacomina 843x423 - Volg en moedig Jacomina aan tijdens haar 'Stedentrip XL': een triathlon van Londen naar Parijs - Stedentrip XL, Jacomina Eijkelboom, Enduroman, Arch2Arc

Rennen van Marble Arch in Londen naar Dover, het Kanaal overzwemmen om vervolgens naar de Arc de Triomphe in Parijs te fietsen. Dat is in een notendop de Enduroman Arch2Arc en Jacomina Eijkelboom wil de eerste Nederlandse worden die de race solo volbrengt. Waar begint ze aan?

Dit bericht is grotendeels gebaseerd op een artikel dat onlangs verscheen op Transtion.nl

Wie is Jacomina Eikelboom?

UHTT atlete Jacomina Eijkelboom (46) maakte alles al mee wat de triathlonsport te bieden heeft, inclusief Kona-finish, winst in de Hel van Kasterlee en de Frysman en zoekt sindsdien naar nieuwe uitdagingen. Everesting op de Camerig? Check.
The Oner? Done.
Tienmaal Het Rondje Eilanden op een dag? Vink.
Double Brutal? In the pocket.

persoonlijke-ervaringen - StedentripXL Arch 2 ArcJacomina relax 1030x646 - Volg en moedig Jacomina aan tijdens haar 'Stedentrip XL': een triathlon van Londen naar Parijs - Stedentrip XL, Jacomina Eijkelboom, Enduroman, Arch2Arc

Deze langlaufinstructrice, ijszwemmer, fietsvakantiegids en triathlontrainster zit niet stil. Nooit dus. En als je één van bovenstaande linkjes hebt aangeklikt, zie je dat zij al vele jaren een aanstekelijk blog bijhoudt over haar avonturen.

Wat is de Enduroman Arch-2-Arc?

Midden in Londen staat een markante toegangspoort tot Hyde Park die Marble Arch heet. Voor deelnemers aan de Enduroman is dit het beginpunt van een stedentrip XL. Wie het aandurft, loopt 87 mijl naar Dover, wacht daar op toestemming om te beginnen aan zwemmend het kanaal oversteken en fietst de resterende 181 mijlen van Calais naar de Arc de Triomphe in hartje Parijs.

persoonlijke-ervaringen - StedentripXL Arch 2 ArcJacomina Visual - Volg en moedig Jacomina aan tijdens haar 'Stedentrip XL': een triathlon van Londen naar Parijs - Stedentrip XL, Jacomina Eijkelboom, Enduroman, Arch2Arc

Sinds het jaar 2000 wordt deze extreme uitdaging georganiseerd voor wie het aandurft om het contract met de Enduroman-organisatie te ondertekenen.

Hoe moeilijk is deze “Stedentrip XL”?

Van de 71 solo-pogingen die sinds 2000 gedaan zijn, is minder dan de helft succesvol. Sommige atleten hebben er drie pogingen voor over om de Enduroman te bedwingen. De Australiër John van Wisse begint dit jaar aan zijn vierde poging. Hij finishte alleen tijdens zijn eerste deelname.

De missie van Douglas Waymark werd postuum alsnog toegevoegd als succes. Waymark overleed tijdens het zwemonderdeel.

Welke support heeft Jacomina onderweg?

Anders dan een traditionele triathlon, is een Arch2Arc-poging een soort expeditie die slechts ten dele voorspelbaar verloopt. Een support-crew is dan ook niet alleen onmisbaar, maar ook verplicht. Deze stedentrip XL vergt bijna net zoveel logistieke en tactische voorbereiding als sportieve training.

persoonlijke-ervaringen - StedentripXL Arch 2 ArcJacomina Team 1030x773 - Volg en moedig Jacomina aan tijdens haar 'Stedentrip XL': een triathlon van Londen naar Parijs - Stedentrip XL, Jacomina Eijkelboom, Enduroman, Arch2Arc

Jacomina kan terugvallen op hele trouwe hulptroepen, die ook al bij eerdere expedities onmisbare fysieke en mentale support boden. Lees verder en ontdek onderaan dit bericht hoe jij haar onderweg kan ondersteunen als supporter.

Wanneer vertrekt ze en hoe lang gaat het duren?

Hoe plan je een Kanaaloversteek als je niet weet wanneer je aan de start zult verschijnen? Dat is één van de vele variabelen in het tijdschema van de Enduroman Arch2Arc. Marges all over the place dus.

persoonlijke-ervaringen - StedentripXL Arch 2 ArcJacomina plan 1030x606 - Volg en moedig Jacomina aan tijdens haar 'Stedentrip XL': een triathlon van Londen naar Parijs - Stedentrip XL, Jacomina Eijkelboom, Enduroman, Arch2Arc

Jacomina mag haar poging uitvoeren tussen 8 en 17 juni. Het precieze moment van de start in Londen is afhankelijk van de oproep voor de Kanaaloversteek. Elke deelnemer krijgt een tijdslot van tien dagen tussen juni en september. Jacomina is de eerste atleet die een poging mag gaan wagen dit jaar.

Hoe kun je Jacomina volgen en supporten tijdens de Enduroman Arch-2-Arc?

Met alle trackers & social media die tegenwoordig voor handen is, zal het je niet verbazen dat je dit avontuur op de voet kunt volgen. Vanaf het moment dat team naar London reist, zal het team regelmatig updates plaatsen via:

persoonlijke-ervaringen - StedentripXL Arch 2 ArcJacomina Zwemtraining 1030x686 - Volg en moedig Jacomina aan tijdens haar 'Stedentrip XL': een triathlon van Londen naar Parijs - Stedentrip XL, Jacomina Eijkelboom, Enduroman, Arch2Arc

Namens alle leden van UHTT wensen wij via deze weg Jacomina alvast heel veel plezier en success. We zijn nu al ongelofelijk trots op haar!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *