- Wegafsluiting Maarn ivm Heuvelrug triathlon 652x321 - Informatie omwonenden Heuvelrug Triathlon Parcoursen -

Geachte bewoner of geïnteresseerde,

Op zaterdag 9 september van 08:30 uur tot uiterlijk 14:00 uur organiseert triathlonvereniging Utrechtse Heuvelrug Triathlon samen met Stichting Greenrace de tweede editie van de Heuvelrug Kwart Triathlon. Op deze pagina informeren wij bewoners aan, en gebruikers van, onze parcoursen daarom over dit evenement.

Omschrijving evenement

Zo’n 500 deelnemers aan deze triathlon starten zaterdagmorgen 9 september tussen 8:30 en 14:00 iedere in kleine groepjes. Zij leggen een parcours af van 1 kilometer zwemmen, 40 kilometer fietsen en 10 kilometer hardlopen, of de helft daarvan. Start en finish bevindt zich bij ’t Oude Strandhuys aan het Henschotermeer.

Het fietsparcours bestaat uit een aanlooproute vanaf het Henschotermeer, via het fietspad van de N224 en de N227, naar een ronde over de Maarnse Grindweg – Sandenburgerlaan – Wijkerweg – Hoogstraat – Maarnse Grindweg (zie bijgevoegde kaart 1). Na tweemaal deze ronde, fietsen zij dezelfde aanlooproute weer terug naar het Henschotermeer. Tussen de fietsers rijden motoren van de wedstrijdjury.

Het loopparcours voert vanaf het Henschotermeer naar en over het landgoed Anderstein. Via de Dwarsweg – Meentsteeg – Slappedel – Ringelpoel – Anderstein – Dwarsweg – Meentsteeg – Droststeeg – Dwarsweg (zie bijgevoegde kaart 2). Op dit loopparcours worden een drietal drankposten ingericht.

Op 9 september 2023, tussen 8:30 en uiterlijk 14:00 wordt het parcours volledig afgesloten voor elk ander verkeer dan de wedstrijd. Hulpdiensten uitgezonderd. Dit gebeurt door middel van hekken, verkeersregelaars en omleidingsroutes.

Zodra de laatste deelnemer een deel van het parcours heeft verlaten, wordt dit vrijgegeven. Tevens lopen we het na voor eventueel achtergebleven afval.

Verleende vergunning

Om het evenement te mogen houden wordt een vergunning verleend door de Provincie Utrecht en de gemeentes Woudenberg en Utrechtse Heuvelrug. In deze vergunningen zijn een aantal voorwaarden opgenomen, waaraan wij ons moeten houden met betrekking tot het maximale geluidsniveau, het voorkomen van openbare ordeproblemen en het waarborgen van de veiligheid. Wij hebben diverse maatregelen getroffen om deze voorschriften na te leven en wij doen er alles aan om het evenement ordelijk te laten verlopen.

Vragen of klachten

Dat ondanks de getroffen maatregelen het evenement enige overlast met zich mee kan brengen sluiten wij niet uit. Wij hopen dat u daarvoor begrip kunt opbrengen.

U bent natuurlijk van harte welkom op het evenement! Als u na het lezen van deze brief nog vragen heeft, kunt u contact ons opnemen via info@uhtt.nl.

Met vriendelijke groet,
Utrechtse Heuvelrug Triathlon Commissie


Parcousen Heuvelrug Triathlon

- Nieuwe Fietsparcours Heuvelrug triathlon 1030x856 - Informatie omwonenden Heuvelrug Triathlon Parcoursen -
Figuur 1 Fietsparcours Heuvelrug Triathlon

Klik hier voor om in te zoomen voor meer detail: https://ridewithgps.com/routes/39690396

- Loopparcours met Drankposten 1030x652 - Informatie omwonenden Heuvelrug Triathlon Parcoursen -
Figuur 2 Loopparcours Heuvelrug Triathlon

Check voor details en om in te zoomen: https://ridewithgps.com/routes/39640763


Ingestelde omleidingsroutes fiets- en gemotoriseerd verkeer

In het verkeersplan dat hoort bij de verstrekte vergunningen, zijn een aantal omleidingsroutes opgenomen. Zowel voor het fietsverkeer op de N224 / N227 en de het gemotoriseerd verkeer richting Maarn (Zuid).

Deze zijn ingesteld van 08:30 tot uiterlijk 14:00. Indien de laatste deelnemer het parcours eerder heeft verlaten, zullen wij het parcours eerder vrijgeven.

Omleiding “M” voor gemotoriseerd verkeer naar Maarn (Zuid):

- Omleiding AUTOverkeer Zat 11 juni Heuvelrug Triathlon 1030x651 - Informatie omwonenden Heuvelrug Triathlon Parcoursen -
Figuur 3 Omleiding gemotoriseerd verkeer richting Maarn (Zuid)

Omleiding fietsverkeer N227 en N224

- Omleiding FIETSverkeer Zat 11 juni Heuvelrug Triathlon 1030x503 - Informatie omwonenden Heuvelrug Triathlon Parcoursen -
Figuur 4 Omleiding fietsverkeer langs de N224 en N227

Dat ondanks de getroffen maatregelen het evenement enige overlast met zich mee kan brengen sluiten wij niet uit. Wij hopen dat u daarvoor begrip kunt opbrengen.

U bent natuurlijk van harte welkom op het evenement! Als u na het lezen van deze brief nog vragen heeft, kunt u contact ons opnemen via info@uhtt.nl.

Met vriendelijke groet,
Utrechtse Heuvelrug Triathlon Commissie