UHTT – Utrechtse Heuvelrug Triathlon Team gaat ‘officieel’ van start! 

Onze nieuwe triathlon vereniging is al een tijdje ‘echt’, maar bestaat sinds deze week ook ‘officieel’. Dus je kunt nu ook (eindelijk!) volledig lid worden. En voor iedereen die eerst nog even de kat uit de boom wil kijken, introduceren we de een ‘aspirant lidmaatschap’ met een ’10 strippenkaart’.

Hoe het zo ver kwam en waar we nu staan

Alweer op 3 september 2017 hebben we de ‘zomer triathlon training’ afgesloten met een ‘Braai’. Hoe mooi was het: lekker eten, zon, bos, kinderen die zichzelf (redelijk) vermaakten, lekkere drankjes en pratend over de afgelopen sportzomer en de nieuwe plannen voor het najaar. Volop inspiratie en gezelligheid.

algemeen - Oprichting UH Triathlon Vereniging 1165x630 - UHTT - Utrechtse Heuvelrug Triathlon Team gaat 'officieel' van start!  - update

Op die middag hebben we ook met elkaar besloten om verder te trainen, te inspireren en lol te hebben. Daar zijn we inmiddels volop mee bezig: de looptrainingen op donderdag en de zwemtrainingen op dinsdag en woensdag worden constant en goed bezocht.

Daarbij zijn er ook steeds meer initiatieven om samen eens de MTB of racefiets te pakken. Door de uitzending van Karin naar Sint Maarten, heeft de Body Boost Training even stil gelegen. Maar deze week zijn die trainingen ook weer opgepakt. Kortom, we blijven in beweging.

Wekelijks melden zich nieuwe mensen aan die ook graag willen meetrainen. Ieder met zijn of haar eigen achtergrond en allemaal opzoek naar inspiratie en structuur om te sporten. Het is bijzonder leuk om iedere keer weer die bevestiging te krijgen dat er behoefte is naar ons concept: samen genieten van zwemmen, fietsen en hardlopen in de natuur.

Een triathlon vereniging oprichten? Da’s toch ouderwets?!

algemeen - Oprichting UHTT 225x300 - UHTT - Utrechtse Heuvelrug Triathlon Team gaat 'officieel' van start!  - updateOm ons concept toekomst vast te maken, hebben we besloten om een vereniging op te richten. Het voordeel hiervan is:

  • We zijn met elkaar om afspraken met derden te maken zoals het huren van badwater, zonder daarbij afhankelijk te zijn van een individu binnen ons Team.
  • Het is noodzakelijk om een vereniging te hebben om deel te kunnen nemen aan de teamcompetitie van de Nederlandse Triathlon Bond (NTB).
  • Er is een transparante manier om als team besluiten te nemen waarbij alle teamleden evenveel invloed hebben.

Een vereniging kan ook leiden tot associaties met beslotenheid, formeel, verplichtingen enz. En dat willen we juist niet! Daarom leggen we alleen die hoogst noodzakelijke formaliteiten vast om de voordelen van een vereniging te benutten.

En dat proces is nu afgrond: de statuten zijn klaar en het Utrechtse Heuvelrug Triathlon Team is ook terug te vinden bij de Kamer van Koophandel (écht super belangrijk…..;-)).

We hebben met Marco, Jorrit, Luuk en Gerrit een ‘bestuur in oprichting’ voor de opstart, en schrijven uiterlijk juni 2018 een eerste ALV uit, zodat iedereen mee kan beslissen.

 

 

2 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *